• GjensidigeStiftelsen
  • Kystverket

Inviterer til dugnad til sjøs

En tryggere kystlinje er målet når Gjensidigestiftelsen og Kystverket skal merke Norges 100 farligste skjær. Nå inviterer initiativtakerne til Merk Skjæret-kampanjen småbåtførere over hele landet til å dele sin lokalkunnskap.

Uttrykket «skjær i sjøen» er fremdeles høyst aktuelt: Det finnes omkring 35 000 undervannsskjær langs kysten som ikke er merket i sjøkart. Og i fjor sommer var det rekordmange grunnstøtinger langs kysten.

Del ditt skjær
Gjensidigestiftelsen og Kystverket vil med Merk Skjæret-kampanjen bidra til at kystlinjen blir tryggere, og til dette trenger de lokale innspill.

– Vi skal merke 100 av landets farligste skjær, og nå trenger vi hjelp lokalt. Hvis du vet om et skjær som burde vært merket bedre, vil vi gjerne vite om dette, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Unn Dehlen.

Merking med Kystverket
Merk skjæret-kampanjen igangsettes i forbindelse med Sjøen for Alle-messen på Lillestrøm i midten av mars.

Frem til juni kan publikum dele sine tips om farlige skjær på nettsiden merkskjæret.no, og i august starter arbeidet med å merke skjærene. Blant skjærene som velges ut til å merkes, vil bidragsyter selv få være med Kystverket når merkingen gjennomføres.

– Dårlig navigasjon og høy fart på sjøen er hovedårsakene til de fleste grunnstøtingene, men dårlig merking blir uansett avgjørende i de fleste tilfellene. Hadde skjærene vært mer synlige, ville sannsynligvis flere av disse grunnstøtingene vært unngått, sier Dehlen.

 

« Tilbake

404