• GjensidigeStiftelsen
  • Kystverket

Sjekk vesten nå!

Også utenom sesongen kan det være lurt å sjekke om redningsvesten fungerer som den skal.

– Hvis ikke vesten blir vedlikeholdt, risikerer du at den ikke virker i en eventuell nødsituasjon. Det er veldig enkelt å teste om alt er i orden, men vi tror mange dropper det likevel. Det sier Knut Aasle i Hansen Protection AS.

Salget av oppblåsbare redningsvester har økt kraftig de siste årene. – Oppdriften er bedre enn med en tradisjonell vest, og du kan være tryggere på å bli liggende riktig i vannet, påpeker Aasle. – Men det er utrolig viktig at alt fungerer som det skal dersom ulykken er ute. Derfor anbefaler fagmannen båtfolket å undersøke nøye i god tid før båtsesongen starter.

Kontrollen skjer ved å blåse opp vesten manuelt og la den ligge et døgn for å sjekke at den holder på luften. I tillegg skal en påmontert CO2-patron skrus ut og inspiseres. Hvis den er punktert eller skadet på annen måte, må den byttes ut.

Til slutt skal utløsermekanismen kontrolleres, for å være sikker på at den vil blåse seg opp automatisk når den skal. Denne mekanismen varierer fra merke til merke, så her er det bare å lese bruksanvisningen.

Kilde: Redningsselskapet

« Tilbake

404